Suscripción Boletines

Les Cambres europees demanen una reducció de les càrregues administratives per a millorar la competitivitat de les empreses

Tuesday , 12 de September de 2023

  • La reunió de la presidència de *Eurochambres així com la seua comissió pressupostària s’han celebrat en la Cambra d’Espanya
  • Sa Majestat el Rei ha rebut en audiència als representants de la presidència de Eurochambres
  • En referència a l’últim discurs sobre l’estat de la Unió del mandat 2019-2024 de la Comissió Europea, *Eurochambres destaca la importància de donar prioritat a la competitivitat europea

La Cambra d’Espanya ha albergat la reunió de la presidència de Eurochambres així com la comissió pressupostària de la institució. La cita s’ha celebrat en el marc de la presidència espanyola de la UE, i posa de manifest el compromís d’Espanya i les seues empreses amb el projecte europeu.

La trobada ha servit perquè en vespres de l’últim discurs sobre l’estat de la Unió del mandat 2019-2024 de la Comissió Europea, pronunciat per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, la presidència de Eurochambres debata la situació de les prioritats fixades a l’inici del mandat. El president de Eurochambres, Vladimír Dlouhý, va destacar la importància de donar rellevància a la competitivitat d’Europa. “Les Cambres demanen a la Comissió Europea i als colegisladors que aprofiten els últims mesos d’aquesta legislatura per a millorar l’entorn empresarial i reduir les càrregues administratives, especialment per a les pimes”.

Per a José Luis Bonet, president de la Cambra d’Espanya, “una Europa que es reindustrialitza, que enforteix les seues cadenes de subministrament i que tanca acords comercials, no sols prospera econòmicament, també reforça el seu compromís social.  Els desafiaments actuals requereixen una resposta unificada de tots els estats membres que reflectisca les necessitats de les empreses perquè quan les empreses progressen, tota la societat ho fa”.

Els representants de la presidència de Eurochambres, han tingut a més l’oportunitat de compartir en audiència amb la seua Majestat el Rei les seues recomanacions per a impulsar a les empreses i especialment les pimes a fer front als grans reptes dels pròxims mesos i anys.

Com a organització empresarial que representa a més de 20 milions empreses europees que ocupen més de 120 milions de persones, Eurochambres demana a les institucions europees que tinguen en compte la necessitat de fer un esforç concertat per a simplificar les càrregues burocràtiques així com disminuir incerteses a més de coordinar esforços.

Els membres de Eurochambres també han escoltat a Xiana Méndez, secretària d’Estat de Comerç, qui ha explicat davant els membres de les Cambres presents els objectius prioritaris de l’actual Presidència espanyola del Consell de la UE per a aquest semestre:  “En l’àmbit comercial treballarem perquè la política comercial europea contribuïsca, mitjançant l’enfortiment de les relacions comercials i una agenda multilateral revitalitzada, al creixement, la prosperitat i la resiliència econòmica, així com a la transició verda i digital de la UE, promovent relacions comercials obertes, predictibles i transparents”.

Per part seua, Manuel de la Rocha, Secretari General d’Assumptes Econòmics i G20, també ha parlat sobre la presidència espanyola del Consell Europeu i ha detallat les quatre àrees principals en les quals Espanya ha enfocat l’agenda de la seua presidència i que passen per reindustrialitzar Europa i garantir la seua autonomia estratègica, avançar en la transició ecològica i l’adaptació al canvi climàtic, promoure una major justícia social i econòmica, i reforçar la UE. Manuel de la Rocha també ha subratllat la importància d’Amèrica Llatina com un “soci estratègic” a més de la necessitat de millorar l’eficiència del mercat interior europeu “beneficiant així i especialment a les pimes”.

La trobada a Madrid també ha servit perquè els membres de Eurochambres discutisquen el pla de desenvolupament financer a llarg termini de la institució (2024-2028) durant el seu Comité Pressupostari.