Suscripción Boletines

El Ple aprova la Memòria d’activitats, l’informe de govern corporatiu i els comptes de l’exercici 2021

Monday , 11 de April de 2022

El Ple de Cambra València, presidit per José Vicente Morata, ha aprovat hui els comptes anuals, el balanç de situació, el compte de pèrdues i guanys, i la memòria econòmica i d’activitats de la institució, corresponents a l’exercici tancat a 31 de desembre de 2021, a les quals ja ha donat el vistiplau el Comité Executiu.

Els comptes de Cambra València 2021, al tancament d’exercici, han sigut de 10.357.569 euros d’ingressos i 10.269.754 euros de despeses, la qual cosa llança un superàvit de 87.815 euros i un Ebitda de 931.028 euros.

El ple també ha aprovat la Memòria de Cambra de 2021 de la institució, que reflecteix la decisió presa pel Ple i Comité Executiu d’incrementar el servei a les empreses. En aquest sentit, el President de la Cambra ha agraït a tot el personal de la cambra l’esforç i compromís realitzat en aquest període. “Ens hem enfrontat als reptes de la digitalització, internacionalització, sostenibilitat i formació i precisament en aquests àmbits hem treballat amb major intensitat des de la Cambra de Comerç”.

En l’àmbit de la internacionalització la Cambra ha oferit informació sobre el Brexit per a facilitar la transició en el nou escenari, al mateix temps que es buscaven alternatives de mercat per a les empreses valencianes. El balanç de l’exercici és d’un incrementat de l’activitat exterior, amb 1.364 participants en jornades sobre mercats exteriors; 53 empreses participants en trobades empresarials i missions comercials inverses i directes i viatges de prospecció, així com 9 visites protocol·làries d’ambaixadors en l’exterior i cos diplomàtic acreditat a Espanya. També en l’àmbit de l’exportació, destaquen els estudis elaborats en col·laboració amb CaixaBank sobre “Els productes exportats per la Comunitat. Oportunitats post-covid i “El comerç exterior valencià davant un nou escenari internacional en 2022”.

Quant a la tramitació de documents de comerç exterior, la Cambra ha expedit 27.474 documents, entre certificats, legalitzacions i Quaderns LLIGA.

En l’àmbit de l’ocupació, durant 2021 la Cambra ha format a 2.627 joves i inserit a 231 en les 920 empreses valencianes adherides al programa PICE.

En el sector comercial, la Cambra ha desenvolupat el pla de suport al comerç minorista amb 49 diagnòstics realitzats d’innovació comercial i 70 accions divulgatives; el pla d’innovació i sostenibilitat en el comerç, amb 327 assistents a 10 tallers, 8 diagnòstics de punt de venda, 19 plans tutorials i 5 quaderns sobre comerç així com el Pla Operatiu plurimodal amb 31 tallers/seminaris i 1.184 assistents.

En l’apartat de turisme, Cambra València, com a delegació territorial del ICTE a la província, ha realitzat visites a empreses per a oferir assessorament i ha organitzat 72 tallers, amb un resultat de 652 empreses distingides amb l’acreditació de qualitat turística i 85 acreditades amb el Segell Sicted Covid. D’altra banda, s’han organitzat 7 jornades d’innovació i promoció amb 350 assistents; 48 diagnòstics i 12 tutories dins del Programa de Competitivitat Turística.

Altres programes de Cambra València han inclòs 20 jornades i tallers sobre innovació i medi ambient, amb 1605 assistents, i 1 fòrum d’energia i desenvolupament sostenible, amb 155 assistents. A més, s’han tramitat 457 expedients administratius en matèria mediambiental i s’han organitzat 3 tallers sobre RSE com a motor de desenvolupament empresarial. Durant 2021 es va posar en marxa a més un portal de sostenibilitat.

La Cambra ha treballat per a l’empresa valenciana, no sols a través dels programes de competitivitat gestionats amb Fons de la Unió Europea, sinó també participant en 4 Projectes Europeus juntament amb pimes d’altres països europeus.

En el capítol d’emprenedoria, la Cambra ha ajudat a crear 377 empreses i ha atés 996 consultes, mentre que el programa de suport a la dona emprenedora ha contribuït a crear 124 noves empreses i ha assessorat 365 emprenedores. Es mantenen a més, 7 vivers d’empresa amb 30 llocs habilitats per a emprenedors.

En el ámbito de la Formación, la Cámara ha formado a 2.088 alumnos a través de 258 cursos de actualización, formación a medida, formación on line, programas para directivos y cursos de posgrado. Además, el Campus Cámara FP 3 impartió 3 Ciclos Formativos de Grado Superior con 114 Alumnos.

En relación con las Tecnologías TIC, se han realizado 344 Planes de Digitalización y se han atendido 1.625 consultas en la Oficina de Transformación Digital, han participado 1.073 asistentes en las 19 jornadas,  130 Diagnósticos realizados y 91 implantaciones de los Programas Europeos: Tic Cámaras, Ciberseguridad e Industria 4.0. Además se ha celebrado el Congreso GoDigital Nacional con la participación de 35 expertos, 83 partners tecnológicos, 1.466 inscritos y 118.000 visualizaciones en RRSS.

Diplomes empreses centenàries

En finalitzar el Ple, el Conseller d’Economia Rafa Climent, l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i el president de Cambra València José Vicente Morata, han entregat els diplomes a les empreses i institucions centenàries.

Han rebut diploma les empreses: Cirios Felipo, Santamaría Orfebres, Sodas y Gaseosas el Tigre, Tejidos Royo, Primo Mendoza, Caixa Ontinyent, Industrias Saludes, Navarro y Boronad, Stadler Rail Valencia, C. Barberá Cervera, Vidrio Sorribes, Rafael Abad i Transportes Remedios Torres.