Suscripción Boletines

Oportunitats de Negoci a Colòmbia

Tuesday , 17 de May de 2022

“Cada vegada hi ha més empreses valencianes presents a Colòmbia, un mercat natural per idioma i cultura.”, ha afirmat l’Ambaixador de Colòmbia a Espanya, Luís Guillermo Plata, qui ha participat hui en una jornada celebrada en Cambra València sobre les oportunitats que ofereix el mercat de Colòmbia per a les empreses valencianes.

Colòmbia, la quarta economia llatinoamericana, compta amb un mercat de 50 milions d’habitants. És membre de l’OMC i de la Comunitat Andina (Unió Duanera formada per Colòmbia, el Perú, l’Equador i Bolívia). Té signats 16 Tractats de Lliure Comerç (TLC), dels quals destaquen el signat amb els Estats Units (2012) i l’Acord Comercial multiparts amb la Unió Europea (2013).

Molt dependent de les exportacions de matèries primeres, la fase actual alcista dels preus internacionals està permetent impulsar la seua recuperació econòmica i millorar les seues infraestructures, oferint noves oportunitats per a la inversió i l’exportació.

La jornada ha posat de manifest les oportunitats que s’obrin per a les empreses valencianes, especialment per als sectors vinculats amb la construcció i infraestructures, el turisme i béns de consum. Al costat de l’ambaixador, han participat com a ponents el Director de l’Oficina de Representació de CaixaBank a Colòmbia, Carlos Morales, qui ha parlat sobre el finançament de les operacions comercials al país llatí i la directora de canals de distribució en Llevant de *Cesce, Ana Vidal, qui ha analitzat la gestió del risc comercial a Colòmbia.

Després de la jornada, s’ha celebrat un esmorzar de treball al qual han assistit les empreses Torrescámara, Dominio de la Vega, Jeanología, La Casa del Diésel, Laberit Sistemas, Laboratorios Babé, S2 Grupo, Servicolor Ibéria, Startgo Connection, Tiba Group, Valimex, Yebane Textil i Reunión Industrial, entre altres.

La Comunitat Valenciana va exportar béns a Colòmbia per valor de 167.222.000 euros en 2021. Les principals partides exportades van ser productes ceràmics, combustible, olis essencials i cosmètica i maquinària i aparells mecànics; quant a les importacions, van ascendir a 72.874.000 euros, sobretot combustibles minerals, flor tallada, matèries plàstiques i conserves de fruita o verdura.

Recursos vinculats